Gå direkt till innehåll
Burma: Phyoe Phyoe Aung frigiven!

Nyhet -

Burma: Phyoe Phyoe Aung frigiven!

Den 7 april meddelande den burmesiska regeringen att den skulle frige alla politiska fångar vid första möjliga tillfälle, och den 9 april frigavs studentledaren Phyoe Phyoe Aung efter att en domstol lagt ner åtalen mot ett stort antal studenter som riskerade fängelse för fredliga protester. 

Phyoe Phyoe Aung, som varit fängslad i över ett år, hade i mars 2015 hjälpt till att organisera protester mot förändringar av landets utbildningssystem. Medan Phyoe Phyoe Aung fortfarande var fängslad hälsade hon till Amnesty: “Jag vill tacka alla så mycket för stödet till mig och vår rörelse. Att få brev har verkligen gett mig inspiration till det vi gör. Jag har börjat märka att världen ser på och stöder oss - vi är inte ensamma".

Amnesty välkomnar frigivningen av Phyoe Phyoe Aung men kommer att fortsätta arbeta för att alla de samvetsfångar som fortfarande sitter fängslade friges.

Phyoe Phyoe Aung var ett av fallen i kampanjen Skriv för frihet i december 2015 och närmare 400 000 människor världen över, varav 22 000 i Sverige, skrev under vädjanden för henne.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

PRESSKONTOR

PRESSKONTOR

Presskontakt MEDIA/JOURNALISTER 0704330916

Relaterat innehåll