Gå direkt till innehåll
​Israel/Palestina: Cirkusartist frigiven

Nyhet -

​Israel/Palestina: Cirkusartist frigiven

Den 30 augusti släpptes den palestinska cirkusartisten och läraren Mohamed Faisal Abu Sakha från Ketziot-fängelset i Israel efter att ha varit administrativt frihetsberövad i 625 dagar utan åtal eller rättegång.

I ett samtal med Amnesty International skickade han tack till alla som agerat för hans frigivning."Jag älskar er alla. Jag känner mig som en del av er med tanke på hur mycket ni stod upp för mig i era aktioner [...] Jag vill tacka alla enskilt. Jag var på Facebook i dagar utan att veta vad jag skulle skriva. Inga ord kan uttrycka det nog."

Mohamed Faisal Abu Sakha, som arbetar på den palestinska cirkusskolan i Bir Zeit på Västbanken har specialiserat sig på att arbeta med barn med inlärningssvårigheter, säger att ser fram emot att få återvända till arbetet. På Facebook skrev han: "Den palestinska cirkusskolan, som jag tillhör, är en viktig del av byggandet av hopp för våra barn för framtiden och för frihet "

Mohamed Faisal Abu Sakha greps den 14 december 2015 av israeliska soldater vid Za´atara checkpoint nära Nablus. Han hölls fängslad utan åtal eller dom enligt en så kallad administrativ häktningsorder. Den militära åklagaren hävdade att Mohammad Abu Sakha utfört illegala aktiviteter för PFLP - Folkfronten för Palestinas befrielse - men kunde inte lägga fram bevis om detta.

I januari 2016 utfärdade Amnesty en aktion för hans fall som sedan följdes upp vid flera tillfällen.

Läs fler goda nyheter från sommaren här:
https://www.amnesty.se/press/#/news/tio-goda-nyheter-i-sommar-258229

Ämnen

Kategorier

Kontakter

PRESSKONTOR

PRESSKONTOR

Presskontakt MEDIA/JOURNALISTER 0704330916

Relaterat innehåll