Gå direkt till innehåll

Nyhet -

Malaysia - Utredning mot samvetsfånge nedlagd

Den malaysiska polisen lägger nu officiellt ner brottsutredningen mot Maria Chin Abdullah som fängslades för att ha samordnat demonstrationer för fria och rättvisa val den 19 november 2016. Amnesty International ansåg att Maria och alla andra som greps under demonstrationen var samvetsfångar

Hon sattes sedan i en isoleringscell i 10 dagar men släpptes den 28 november 2016 och har sedan dess fortsatt att arbeta för mänskliga rättigheter. Hon är tacksam för allt stöd och säger:

- Jag skulle vilja tacka Amnesty för alla brev ni har skrivit till den malaysiska regeringen, för att ha agerat och uppmärksammat mitt fall. Vi planerar nu vårt nästa steg. Vi är långt ifrån vad vi vill förverkliga gällande mänskliga rättigheter och demokrati i Malaysia men vi måste fortsätta att arbeta för det, säger Maria.

Amnesty arbetade även för Maria Chin Abdullahs frikännande under 2015 då hon också greps för att ha varit bland de som samordnat och demonstrerat mot gripandet av oppositionsledaren Anwar Ibrahim.

Läs mer om hennes fall här:

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2017/02/time-for-asean-to-take-human-rights-seriously/

https://www.amnesty.org/en/documents/ASA28/5186/2016/en/

https://www.amnesty.org/en/latest/news/2017/03/southeast-asia-as-governments-fail-on-human-rights-women-stand-up/

http://www.amnestypress.se/artiklar/reportage/25997/arets-stieg-larsson-pris-jac-sm-kee-drommer-om-fem/

Ämnen

Kontakter

PRESSKONTOR

PRESSKONTOR

Presskontakt MEDIA/JOURNALISTER 0704330916

Relaterat innehåll