Gå direkt till innehåll
Nordkorea: "Den andra intervjun"

Nyhet -

Nordkorea: "Den andra intervjun"

Amnesty publicerar idag, den 6 februari en film "The other interview" på Youtube om den nordkoreanska kvinnan, Park Ji-hyun. Filmen är en skakande berättelse om hur hon flydde från svälten i Nordkorea till Kina, där hon såldes till en bonde och fick arbeta under slavliknande förhållanden.

Amnestys film släpps samtidigt som den kontroversiella filmen "The Interview" har premiär i London.

Park Ji-hyun fick barn med den kinesiske bonden men tvingades lämna sin son, när hon angavs för de kinesiska myndigheterna. Hon skickades tillbaka till Nordkorea och spärrades in i ett av de beryktade fånglägren för politiska fångar, där hon utsattes för svält och tortyr.

Park Ji-hyun lyckades fly en andra gång och lever idag i Storbritannien.- Detta är ytterligare en film som Nordkorea inte vill att vi ska få se och de har goda skäl till det. Människor i Nordkorea utsätts för övergrepp som överträffar våra värsta mardrömmar. Befolkningen styrs med fruktan och en ständig skräck för de fängelseläger som hotar alla de nordkoreaner som inte håller sig inom ramarna, säger Kate Allen, chef för brittiska Amnesty som gjort filmen.

- I lägren arbetar tusentals människor som slavar, många svälter ihjäl. En del hamnar i lägren bara för att de känner någon eller är släkt med någon som har fallit i onåd hos regimen.

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll