Gå direkt till innehåll
Internationella Pressfrihetsdagen - Amnesty uppmärksammar fängslade journalister

Nyhet -

Internationella Pressfrihetsdagen - Amnesty uppmärksammar fängslade journalister

Den tredje maj, på Internationella pressfrihetsdagen, vill Amnesty International uppmärksamma nio journalister från olika länder i världen som alla har trakasserats, hotats, fängslats och torterats för att de använt sin yttrandefrihet.

- Journalister världen över blir föremål för godtyckliga gripanden samt fängelse, tortyr och andra former av övergrepp. De fängslas, eller till och med dödas, bara för att de ställer frågor som blir obekväma för myndigheter eller skriver om ämnen och frågor som ifrågasätter statens agerande säger Anna Neistat, utredningschef på Amnesty International.

De specifika fall som just nu övervakas av Amnesty International är bara några få av hundratals liknande i världen. Alla dessa fall behöver utredas transparent - så att journalister världen över kan utföra sitt arbete utan rädsla för att utsättas för hot, tortyr eller andra övergrepp. Läs mer om de journalister Amnesty uppmärksammar här.

Bildtext: Bilden föreställer mördade journalister och togs i Mexico City under en protest 22 februari 2016. En av personerna på bilderna är Anabel Flores Salazar, som hittades död efter att ha blivit kidnappad i Veracruz, en av landets farligaste platser för journalister. Bild: Ronaldo Schemidt/AFP/Getty Images)

Ämnen

Kategorier

Kontakter

PRESSKONTOR

PRESSKONTOR

Presskontakt MEDIA/JOURNALISTER 0704330916

Relaterat innehåll