Gå direkt till innehåll
Sverige: Ett stort tack till alla lottköpare

Nyhet -

Sverige: Ett stort tack till alla lottköpare


Även i år fick Amnesty International ta emot 13 miljoner kronor av Svenska PostkodLotteriet.  Ett fantastiskt bidrag för kampen att de mänskliga rättigheterna ska gälla alla, alltid.

- Det som gör de här pengarna så värdefulla är att de kommer utan öronmärkning. Svenska Amnesty bestämmer helt själva över hur dessa pengar ska användas, för att göra mest nytta. Jag vet att de här pengarna kommer väl till pass i kampen mot dödsstraff och tortyr och inte minst i stöd till samvetsfångar över hela världen, säger Mikael Willborg, Amnestys Kommunikations- och fundraisingchef.

I år var det de Amnestyaktivister som hade samlats för en kampanjutbildning i Göteborg som fick äran att dra checken, även om summan på 13 miljoner officiellt tillkännagavs på förmånstagarfesten som hölls i Fryshusets lokaler den 20 februari. Denna kväll delade Svenska PostkodLotteriet ut över 1,1 miljard kronor till den ideella sektorn. Pengar som kommer från lottförsäljning, bingo och skrapspel på webben. 

Amnesty har varit förmånstagare till Svenska PostkodLotteriet sedan 2008 och har tagit emot över 65 miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd samt ett extra bidrag på 8 miljoner kronor för specialprojektet Kvinnors Liv, Kvinnors Rättigheter. 

Läs mer om PostkodLotteriets utdelning

Läs mer om Amnesty och PostkodLotteriet

Läs mer om Kvinnors Liv, Kvinnors Rättigheter

Ämnen

Kategorier

Kontakter

PRESSKONTOR

PRESSKONTOR

Presskontakt MEDIA/JOURNALISTER 0704330916