Gå direkt till innehåll
​  USA: Stort bakslag - Albert Woodfox släpps inte

Nyhet -

​ USA: Stort bakslag - Albert Woodfox släpps inte

Trots att en federal domstol på måndagen begärde att Albert Woodfox skulle släppas, går nu en delstatsdomstol emot domslutet. Albert Woodfox blir kvar i fängelset där han suttit i 43 år i isoleringscell under mycket grymma förhållanden.

Den 9 juni beordrade en federal domstol att Albert Woodfox omedelbart skulle släppas och blockerade möjligheten för delstaten att genomföra ytterligare en rättegång. Delstaten lämnade då in en överklagan till en distriktsdomstol och på fredagskvällen kom beskedet att överklagan ska prövas och att Albert Woodfox blir kvar i fängelse.

- Detta besked är verkligen hjärtskärande, distriktsdomstolens beslut innebär att Albert Woodfox, ännu en gång stoppas från att få sin frihet. Amnestysupportrar runt om i världen hade hoppats få glädjas med Albert när han lämnade fängelset som en fri man. Att han nu blir kvar i fängelset är ännu ett grymt slag mot en man som tillbringat över 40 år i outhärdlig isolering, säger Erika Guevara- Rosas, chef för Amnesty Internationals Amerikaavdelning.

Domen mot Albert Woodfox har redan upphävts tre gånger, varje gång har delstaten överklagat.

Läs mer om Albert Woodfox

Ämnen

Kategorier

Kontakter

PRESSKONTOR

PRESSKONTOR

Presskontakt MEDIA/JOURNALISTER 0704330916

Relaterat innehåll