Gå direkt till innehåll
Beslut om nästa generalsekreterare för svenska Amnesty International

Pressmeddelande -

Beslut om nästa generalsekreterare för svenska Amnesty International

Den 1 februari 2014 tillträder Anna Lindenfors som ny generalsekreterare för svenska sektionen av Amnesty International. Hon efterträder Lise Bergh, som den 31 januari 2014 går i pension efter drygt sju år som generalsekreterare.


Anna Lindenfors har lång och gedigen erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter och frivilligorganisationer, hon är expert på barns rättigheter och rättighetsbaserat utvecklingsarbete. Sedan oktober 2011 är hon chef för Internationella Rädda Barnens arbete i Filippinerna, en tjänst som hon fortfarande innehar och avslutar vid årsskiftet.

-   Vi är glada och stolta över att Anna Lindenfors har accepterat erbjudandet att bli ny generalsekreterare för svenska Amnesty. Vi är övertygade om att hennes gedigna kunskaper om rättighetsbaserat arbete både i Sverige och internationellt, hennes omfattande erfarenhet av arbete i en medlemsbaserad organisation och hennes tunga ledarskapserfarenheter kommer att bli en stor tillgång för Amnesty, säger Sofia Halth, ordförande i svenska Amnesty.

Anna Lindenfors är född 1965, hon har en kandidatexamen i nationalekonomi från Växjö universitet. Hon har under många år arbetat för Rädda Barnen i Sverige men också internationellt bland annat som chef för Rädda Barnen i Kenya och södra Sudan. Hon har även arbetat för, SHIA (My Right) - paraplyorganisation för internationellt utvecklingsarbete för funktionshindrade -  med flera afrikanska länder och för Sida i Indien.

För ytterligare kommentarer från ordförande Sofia Halth eller frågor vänligen kontakta Amnestys pressekreterare: 070-433 09 16 eller elisabeth.lofgren@amnesty.se

Ämnen

Kategorier


Amnesty International är en oberoende internationell organisation som arbetar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, nu och i framtiden. Genom att avslöja kränkningar och skapa uppmärksamhet och opinion sätter vi press på regeringar och makthavare runt om i världen.

Läs mer om vårt globala arbete på www.amnesty.org, där hittar du också alla de nyheter, blixtaktioner och rapporter vi publicerar.

Kontakter

PRESSKONTOR

PRESSKONTOR

Presskontakt MEDIA/JOURNALISTER 0704330916