Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

ISRAEL/LIBANON : FN:S NYA RÅD MÅSTE BIDRA TILL ETT SLUT PÅ ÖVERGREPPEN

Den humanitära och människorättsliga krisen i Libanon och Israel står på agendan när FN:s råd för mänskliga rättigheter idag (fredag) inleder sitt specialinsatta möte. Amnesty har i ett brev till rådet rapporterat om de grova människorättsbrott som begås i området och riktat en uppmaning om att diskutera krisen med utgångspunkt från principer om opartiskhet, objektivitet, konstruktiv dialog och samarbete. Endast genom en strikt tillämpning av de principerna kan dess medlemmar få rådet att bidra till ett slut på pågående kränkningar och en långsiktig lösning på konflikten. Rådet måste se till att inte enas kring en resultatlös resolution utan till en som gör skillnad för alla de civila som lider av konflikten. Det kräver att regeringar inte ger efter för frestelsen att försöka plocka politiska poäng, utan koncentrerar sig på att få till stånd ett konstruktivt möte som bidrar till att folkrättsbrotten får ett slut. Länk till ursprungsdokument: http://web.amnesty.org/library/Index/ENGMDE020122006 Författad av: Maria Bexelius, vik. pressekreterare Amnesty, svenska sektionen

Ämnen


Amnesty International är en oberoende internationell organisation som arbetar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, nu och i framtiden. Genom att avslöja kränkningar och skapa uppmärksamhet och opinion sätter vi press på regeringar och makthavare runt om i världen.

Läs mer om vårt globala arbete på www.amnesty.org, där hittar du också alla de nyheter, blixtaktioner och rapporter vi publicerar.

Kontakter

PRESSKONTOR

PRESSKONTOR

Presskontakt MEDIA/JOURNALISTER 0704330916