Gå direkt till innehåll
Svenska Amnesty får ny pressekreterare

Pressmeddelande -

Svenska Amnesty får ny pressekreterare

Ami Hedenborg blir ny pressekreterare och därmed en av talespersonerna för svenska Amnesty International när Elisabeth Löfgren går i pension efter 25 år i organisationen.

Ami Hedenborg kommer från nära 20 års frilansverksamhet som journalist. Hon har framförallt arbetat med etermedia - som programledare, producent, redaktör och reporter. Till hennes uppdragsgivare de senaste åren hör bland andra Sveriges Radio, TV4, Strix och UR.

- Jag har varit medlem i Amnesty i många år och har alltid beundrat organisationens ihärdiga arbete att överallt i världen där det pågår övergrepp, uppmärksamma det och försöka göra något åt det - och även om det arbetet ibland bara sker med ett steg i taget vet jag att en förändring är möjlig. Det visar också den framgång Amnesty haft genom åren. Jag är oerhört stolt och glad över att nu kunna få vara en del av arbetet.

- Vi är väldigt glada att ha attraherat Ami Hedenborg till den här rollen. Hon har en imponerande bredd och förståelse för såväl det moderna medielandskapet som de långsiktiga kommunikationsutmaningar svenska Amnesty lever med. Tillsammans kommer vi utveckla vårt opinionsarbete och inte minst vår digitala närvaro ytterligare, säger Anna Lindenfors, generalsekreterare på Svenska Amnesty.

- Jag vill också passa på att tacka Elisabeth Löfgren för det fantastiska arbete hon gjort för Amnesty, inte minst hennes senaste 12 år som pressekreterare. Hon har varit lika uppskattad i våra interna utbildningar som av alla medier som efterfrågat hennes gedigna kunnande. Det är en hisnande mängd Amnestykunskap och fenomenal lojalitet till att värna de mänskliga rättigheterna som nu går i välförtjänt pension. 

Ami Hedenborg tar över som pressekreterare under september.

Ämnen

Kategorier


Amnesty International är en oberoende internationell organisation som arbetar för att mänskliga rättigheter ska gälla alla, nu och i framtiden. Genom att avslöja kränkningar och skapa uppmärksamhet och opinion sätter vi press på regeringar och makthavare runt om i världen.

Läs mer om vårt globala arbete på www.amnesty.org, där hittar du också alla de nyheter, blixtaktioner och rapporter vi publicerar.

Kontakter

PRESSKONTOR

PRESSKONTOR

Presskontakt MEDIA/JOURNALISTER 0704330916